Καρυδιές Καλιφόρνιας. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: GUSTINE (Γκουστίν)
ΚΑΤΑΓΩΓΗ Καρυδιάς: Καλιφόρνια.
Διασταύρωση Καρυδιάς: Waterloo x Payne
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Καρυδιάς GUSTINE: Πανεπιστημιο DAVIS Καλιφόρνια.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΟΥ
Καρποφορία Καρυδιάς GUSTINE: Πλαγιόκαρπη με μεγάλο βαθμό πλαγιοκαρπίας (85 -90%)
Μορφη κόμης: Πλαγιόκλαδη
Ζωηρότητα βλάστησης: σχετικά αδύνατη
Έναρξη βλάστησης: Πρώιμη, 24/3
Εποχη ανθοφορίας θηλέων (έναρξη-ληξη): 15/4 έως 26/4
Εποχη ανθοφορίας ιούλων (έναρξη-ληξη): 7/4 έως 17/4
Χαρακτηρισμός ανθοφορίας: πρώτανδρη
Εποχη ωρίμανσης καρπού: 20/9 έως 28/9
Ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: πολύ γρηγορη - πρώτοι καρποί από τον πρώτο χρόνο φύτευσης
Ταχύτητα εμφάνισης Ιούλων: γρηγορη (συνηθως στον 3ο και οπωσδηποτε στο 4ο χρόνο)
Είσοδος στην πληρη καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: 10 έτος
Παραγωγικότητα της Καρυδιάς GUSTINE: Πολύ καλη
Ευαισθησία στη βακτηρίωση: αρκετά ευαίσθητη, γενικά θεωρείται ευαίσθητη ποικιλία.
Ευαισθησία στην ανθράκωση: Μέση
Προσβολές από καρπόκαψα: Απαιτείται καταπολέμηση
Επικονιαστές: Pedro, Hartley, Chandler
Σχάση περικαρπίου: Δύσκολη και χρειάζεται προσοχη να μην καθυστερησει η συγκομιδη, γιατί ο καρπός ωριμάζει και αποκολλάται εσωτερικά από το περικάρπιο πριν αυτό παρουσιάσει εξωτερικά σχισίματα.
Αντοχη καρπού Καρυδιάς GUSTINE στο ηλιόκαυμα: Ευαίσθητη
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ Καρυδιάς GUSTINE
Σχημα καρυδιού με κέλυφος: ωοειδές
Εμφάνιση καρυδιού με κέλυφος: καλη
Μέσο βάρος καρυδιού με κέλυφος: 11 έως 12 g
Συγκόλληση βαλβίδων κελύφους: αρκετά ισχυρη
Ποσοστό ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: 48 - 52%
Χρωματισμός ψίχας: Λευκοκίτρινος, κατηγορία I
Ποιότητα ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: καλη
Αποχωρισμός ψίχας από το κέλυφος: Εύκολος
ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ Καρυδιάς GUSTINE
Πολύ παραγωγικη πρώιμη ποικιλία, ευαίσθητη όμως στη βακτηρίωση και στο ηλιόκαυμα του καρπού, κατάλληλη σαν κύρια ποικιλία για πεδινές και ημιορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται μέχρι 27 Μαρτίου.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ Καρυδιάς: Καλιφόρνια.
Διασταύρωση Καρυδιάς: Waterloo x Payne
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Καρυδιάς GUSTINE: Πανεπιστημιο DAVIS Καλιφόρνια.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΟΥ
Καρποφορία Καρυδιάς GUSTINE: Πλαγιόκαρπη με μεγάλο βαθμό πλαγιοκαρπίας (85 -90%)
Μορφη κόμης: Πλαγιόκλαδη
Ζωηρότητα βλάστησης: σχετικά αδύνατη
Έναρξη βλάστησης: Πρώιμη, 24/3
Εποχη ανθοφορίας θηλέων (έναρξη-ληξη): 15/4 έως 26/4
Εποχη ανθοφορίας ιούλων (έναρξη-ληξη): 7/4 έως 17/4
Χαρακτηρισμός ανθοφορίας: πρώτανδρη
Εποχη ωρίμανσης καρπού: 20/9 έως 28/9
Ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: πολύ γρηγορη - πρώτοι καρποί από τον πρώτο χρόνο φύτευσης
Ταχύτητα εμφάνισης Ιούλων: γρηγορη (συνηθως στον 3ο και οπωσδηποτε στο 4ο χρόνο)
Είσοδος στην πληρη καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: 10 έτος
Παραγωγικότητα της Καρυδιάς GUSTINE: Πολύ καλη
Ευαισθησία στη βακτηρίωση: αρκετά ευαίσθητη, γενικά θεωρείται ευαίσθητη ποικιλία.
Ευαισθησία στην ανθράκωση: Μέση
Προσβολές από καρπόκαψα: Απαιτείται καταπολέμηση
Επικονιαστές: Pedro, Hartley, Chandler
Σχάση περικαρπίου: Δύσκολη και χρειάζεται προσοχη να μην καθυστερησει η συγκομιδη, γιατί ο καρπός ωριμάζει και αποκολλάται εσωτερικά από το περικάρπιο πριν αυτό παρουσιάσει εξωτερικά σχισίματα.
Αντοχη καρπού Καρυδιάς GUSTINE στο ηλιόκαυμα: Ευαίσθητη
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ Καρυδιάς GUSTINE
Σχημα καρυδιού με κέλυφος: ωοειδές
Εμφάνιση καρυδιού με κέλυφος: καλη
Μέσο βάρος καρυδιού με κέλυφος: 11 έως 12 g
Συγκόλληση βαλβίδων κελύφους: αρκετά ισχυρη
Ποσοστό ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: 48 - 52%
Χρωματισμός ψίχας: Λευκοκίτρινος, κατηγορία I
Ποιότητα ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: καλη
Αποχωρισμός ψίχας από το κέλυφος: Εύκολος
ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ Καρυδιάς GUSTINE
Πολύ παραγωγικη πρώιμη ποικιλία, ευαίσθητη όμως στη βακτηρίωση και στο ηλιόκαυμα του καρπού, κατάλληλη σαν κύρια ποικιλία για πεδινές και ημιορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται μέχρι 27 Μαρτίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου