Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καρυδιές Καλιφόρνιας. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: SERR

Καρυδιές Καλιφόρνιας. ΠΟΙΚΙΛΙΑ:    SERR

ΚΑΤΑΓΩΓΗ Καρυδιάς: Καλιφόρνια.

Διασταύρωση Payne x PI 159568

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Πανεπιστήμιο DAVIS Καλιφόρνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καρυδιάς SERR

Καρποφορία: Πλαγιόκαρπη με βαθμό πλαγιοκαρπίας 55 - 60 %

Μορφη κόμης: Ημιορθόκλαδη

Ζωηρότητα βλάστησης: ζωηρη Χαρακτηρισμός ποικιλίας: Πρώιμη Έναρξη βλάστησης: Πρώιμη, 22/3.

Εποχη ανθοφορίας θηλέων (έναρξη-ληξη): 14/4 έως 24/4

Εποχη ανθοφορίας ιούλων (έναρξη-ληξη): 9/4 έως 18/4

Χαρακτηρισμός ανθοφορίας: πρώτανδρη

Εποχη ωρίμανσης καρπού: Πρώιμη, 18 έως 26 Σεπτεμβρίου

Ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία: γρηγορη - πρώτοι καρποί συνηθως από τον δεύτερο χρόνο φύτευσης

Ταχύτητα εμφάνισης Ιούλων: γρηγορη (συνηθως στον 4ο χρόνο)

Είσοδος Καρυδιάς SERR στην πληρη καρποφορία: 11 έτος

Παραγωγικότητα: καλη, με διακυμάνσεις από πολύ καλη έως μέτρια.

Ευαισθησία στη βακτηρίωση: Μικρη

Ευαισθησία στην ανθράκωση: Μικρη έως μέση

Προσβολές από καρπόκαψα: Απαιτείται καταπολέμηση Επικονιαστές: Pedro, Hartley, Chandler

Προσοχη σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστήμιου DAVIS, υπερβολικη ποσότητα γύρης προκαλεί αποβολη ανθέων της SERR, γι' αυτό συνιστάται η φύτευση της με χαμηλό ποσοστό επικονιαστών (1 - 2%) η χωρίς επικονιαστές.

Ο ΣΓΕΒ συνιστά χαμηλό ποσοστό (2%) επικο-νιαστών, των Ελληνικών επιλογών : Α- ΕΚ1 η Α - ΕΣ25.

Σχάση περικαρπίου: Εύκολη

Αντοχη καρπού στο ηλιόκαυμα: αρκετά καλη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ Καρυδιάς SERR
Σχημα καρυδιού με κέλυφος: ωοειδές η επίμηκες κοντό, με αρκετά ισχυρη αιχμη
Εμφάνιση καρυδιού με κέλυφος: καλη Μέσο βάρος καρυδιού με κέλυφος: 11 - 12 g Συγκόλληση βαλβίδων κελύφους: ισχυρη Ποσοστό ψίχας: 52 - 57%.
Χρωματισμός ψίχας: Λευκοκίτρινος, στα πεδινά κατηγορία I και στα ημιορεινά κατηγορία Extra και I. Ποιότητα ψίχας: καλη έως πολύ καλη. Αποχωρισμός ψίχας από το κέλυφος: Εύκολος

ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ Καρυδιάς SERR
Κλασικη ποικιλία Καρυδιάς, πρώιμη, παραγωγικη αλλά με διακυμάνσεις στην παραγωγη, με πολύ καλά καρπολογικά χαρακτηριστικά και καλη έως πολύ καλη ποιότητα ψίχας, κατάλληλη σαν κύρια ποικιλία για πεδινές και ημιορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται μέχρι 25 Μαρτίου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr