Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Προμηθευτείτε σπόρο από καρυδιές Καυκάσου η Ελληνικές για τον κήπο η το εξοχικό σας


ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ
(ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ)


-----------------------------------------------------------------------------------------------
 

Προμηθευτείτε σπόρο από Καυκασιανές καρυδιές η Ελληνικές για να φτιάξετε φυτά για τον κήπο η το εξοχικό σας





Αποστολή σ όλη την Ελλάδα σπόρων καρυδιάς ντόπιων Ελληνικών και Καυκάσου
Τιμή 1 ευρώ / καρπό (ελάχιστη ποσότητα 10 καρποί*).

*Οι παραγγελίες σας σε καρπούς αποστέλλονται τον Οκτώβριο-Νοέμβριο που είναι και η περίοδος συγκομιδής, όπου έχουν από πριν επιλεγεί οι καρποί και τα δένδρα που είναι κατάλληλα γι σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Δείτε εδώ μερικούς από τους τύπους (ποικιλίες) καρυδιών

Αν θελετε νεαρά φυτά, στοιχίζουν 3-5 ευρω (ανάλογα με την ποσότητα και την προέλευση) και ειναι πάντα απο καρπούς με φυσιολογική αναπαραγωγή και οχι εμβολιασμένα.
Η παράδωση σ αυτή την περίπτωση γίνεται ολο το χρόνο.
Τα φυτά αυτά είναι μικρά -πρώτου έτους- περίπου 20 εκ ύψος.

Η φυσιολογική αναπαραγωγή της καρυδιάς έχει σαν μειονέκτημα ότι δεν ξέρεις από πριν τα χαρακτηριστικά του νέου δένδρου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγουν κακές καρυδιές επειδή είναι απο σπόρο και οχι κλονοποιημένες (εμβολιασμένες), απλά δεν μπορεί ποτέ κάποιος να προβλέψει η να εγγυηθεί για τα χαρακτηριστικά τους. (γι αυτό δεν συνίσταται για επαγγελματίες).
Η φυσική αναπαραγωγή της καρυδιάς -όπως και κάθε ζωντανού οργανισμού- έχει σαν αποτέλεσμα το δένδρο να πάρει στοιχεία από τα γονίδια του και παράλληλα να συμπεριφερθεί ανάλογα και με το περιβάλλον και τις συνθήκες που του παρέχουμε για αναπτυχθεί.
Όπως αντίστοιχα η γέννηση των παιδιών όπου θα πάρουν γονίδια αλλά θα εξαρτηθούν πολλά στην συμπεριφορά τους και από το περιβάλλον τους

Στην Ελλάδα οι περισσότερες ποικιλίες καρυδιάς που προμηθεύουν τα οργανωμένα φυτώρια, έρχονται από Αμερική και Γαλλία.
Συνήθως απευθύνονται σε επαγγελματίες παραγωγούς που θέλουν εντατική καλλιέργεια με μεγάλη παραγωγή και γρήγορα.

Αυτό προϋποθέτει μερικές παραβιάσεις των νόμων της φύσης κατά την γνώμη μας και με κόστος στην συνέχεια την συνεχή παρακολούθηση του δένδρου με ψεκασμούς, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κ.α.

Εμείς παραμένουμε πιστοί στο παραδοσιακό.

Αριστερά βλέπουμε ενα καρύδι Καυκασου
κατηγορίας Π5 36γραμαρίων
και δεξιά ενα τυπικό καρύδι 13 γρ.
Περισσότερα εδώ


Στέλνουμε σε όλο τον κόσμο:

Παραδοσιακές Καρυδιές Καυκάσου
(οι οποίες έρχονται από τον Καύκασο κάθε φθινόπωρο και αποστέλλονται αμέσως)

Παραδοσιακές Ελληνικές καρυδιές
(από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά μόνο από παραδοσιακές ποικιλίες που διμοιουργήθικαν από την φύση και όχι από την παρέμβαση του ανθρώπου).

Οι παραδοσιακές ποικιλίες έχουν προσαρμοστεί μόνες τους στον τόπο και στα χαρακτηριστικά τους.

Οι γνήσιες καρυδιές είναι φυτά πολύ προσαρμοστικά, με νοστιμότατους καρπούς, χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση που μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, αφού μέχρι τώρα τον ρόλο αυτό σε πολλές από αυτές τον είχε η φύση.

Συνήθως ένα κλάδεμα για την διαμόρφωση που θέλετε (π.χ. κόβετε -άπαξ- τα χαμηλά κλαδιά για να έχετε καλύτερη επισκεψιμότητα στα δένδρα σας αλλά και για να εκμεταλλευτείτε την μεγάλης επιφάνειας καλού μικροκλίματος σκιά  τους, για τις ανάγκες σας η για να φυτέψετε αλλα δένδρα).

Τους καρπούς μπορείτε να μεγαλώσετε αρχικά σε γλάστρες για την μελλοντική μεταφύτευση αλλά και να βάλετε άμεσα στο χώμα -με λίγη κοπριά- στα σημεία της μόνιμης θέσης τους.

Είναι πολύ απλή η διαδικασία της φύτευσης της καρυδιάς και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις.
Στην γλάστρα οποιουδήποτε μεγέθους βάζετε λίγη σβησμένη κοπριά, φυτόχωμα και χώμα και παραχώνετε τον καρπό της καρυδιάς σε βάθος περίπου 2-4 πόντους. Μπορείτε να αφήσετε τις γλάστρες στο μπαλκόνι για να συντηρούνται υγρές από τις χειμερινές βροχές. Την άνοιξη ξεπροβάλουν τα νεαρά δένδρα σας.

Η όποια περιποίηση αν θέλετε να κάνετε στα δένδρα σας μπορεί να περιοριστεί σε τακτικό πότισμα σταγόνα - σταγόνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. (Το πότισμα της καρυδιάς είναι απαραίτητο να γίνεται σιγά - σιγά ώστε το νερό να κατεβαίνει στο υπέδαφος και να βοηθάει το ριζικό σύστημα να κατέβει βαθιά).

Λίγο νερό κάθε τρεις μέρες έως μια εβδομάδα αρχικά και από τον δεύτερο χρόνο μπορείτε να κάνετε ένα πότισμα αν εβδομάδα η ανά δυο εβδομάδες. ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΓΟΝΑ - ΣΤΑΓΟΝΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ν ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΥΘΕΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΑΣΚΟΠΑ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΑΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΦΥΤΟ Η ΔΕΝΔΡΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:





Αν δεν είσαστε κοντά στο δένδρο σας και δεν είναι εύκολο να ποτίζεται το καλοκαίρι τακτικά, τότε φροντίστε να μην το βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι (όταν τα δένδρα έχουν άμεση έκθεση στις ηλιακές ακτίνες έχουν περισσότερες ανάγκες για νερό). Έτσι εναλλακτικά μπορείτε να μεγαλώσετε το δένδρο ένα η δυο χρόνια σε γλάστρα και μετά να το φυτέψετε σε βαθύ λάκκο τον οποίο μάλιστα να έχετε σκάψει όσο το δυνατό βαθύτερα και να έχετε βάλει κάτω από τις ρίζες του δένδρου, κοπριά η κομπόστ ώστε να ευκολυνθεί το δένδρο να προχωρήσει άμεσα βαθιά. Η φύτευση της καρυδιάς σας σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνεται το φθηνόπορο όταν έχουν πέσει τα φύλλα της ώστε να έχει την δυνατότητα τους χειμερινούς μήνες να προσαρμοστεί στον τόπο οριστικής φύτευσης.

Όταν αρχίζει να διαμορφώνεται ο κορμός της καρυδιάς σας καλό είναι ν ασπρίζεται με ασβέστη την άνοιξη. Αυτό θα προστατέψει το δένδρο σας από ζωύφια που ανεβαίνουν πάνω σ αυτό και προκαλούν ασθένειες. Αυτός είναι και ο παραδοσιακός τρόπος περιποίησης στον τόπο καταγωγής της καρυδιάς σας.

Καρυδιά Κρήτης 15 ετών.
Έχει ήδη περάσει τα καλώδια της ΔΕΗ.
Κάτω από το δένδρο υπάρχουν μια μανταρινιά και δυο λεμονιές.
Η καυκασιανή καρυδιά είναι πλατύφυλλη και δροσερή,
προσφέρει άψογη σκιά για αυτοκίνητα και σπίτια.


 
Περισσότερες πληροφορίες στο ε-μαιλ : index [@] otenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ,
ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ E-MAIL ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΟΤΕ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr