Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για καρύδια και ξηρούς καρπούς

Από την εταιρεία “Μακιν ξηροί καρποί” στον Βόλο δανειζόμαστε την κάτωθι ενημέρωση για την παγκόσμια αύξηση στην ζήτηση των ξηρών καρπών συμπεριλαμβανομένων των καρυδιών.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε την παγκόσμια ζήτηση σε αμυγδαλόψιχα (διότι δεν βρήκαμε αντίστοιχο πίνακα ειδικά για τα καρύδια). Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί όπως τα αράππικα φιστίκια, τα κελυφωτά φιστίκια τύπου Αιγίνης και η καρυδόψιχα.



     Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδας είναι οι πλέον κατάλληλες για την καλλιέργεια ξηρών καρπών και κυρίως της καρυδιάς που είναι γνωστό ότι καλλιεργείται αποτελεσματικά στην χώρα μας από την αρχαιότητα.

. Δεν είναι τυχαίο ότι η ποιότητα των ποικιλιών που παράγονται στον Ελλαδικό χώρο είναι ανώτερη του εξωτερικού ενώ όταν υπάρχει προσεκτική περιποίηση των δέντρων αυτή συνοδεύεται και από μεγαλύτερη παραγόμενη ποσότητα ανά δέντρο ή στρέμμα.

Πηγή: http://www.makin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr