Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Καρυδιές χώρους στάθμευσης και προαύλια κατοικιών


Οι μεγάλες καρυδιές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε προαύλια και χώρους στάθμευσης

Καρυδιές για σκιά και δροσιά στον χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι μας

Η καρυδιά είναι επίσης πολύ καλό δένδρο για να φυτευτεί στις άκριες του δρόμου που οδηγεί στο σπίτι η το εξοχικό μας. Στην περίπτωση αυτή ένας μικρός δρόμος από καρυδιές φτιάχνει μια δροσερή αλλά φωτεινή υποδοχή γι μας η τους επισκέπτες μας.
Στις ψηλότερες ποικιλίες της καρυδιάς μπορούμε κλαδεύοντας τα κατώτερα κλαδιά της να αφήνουμε αρκετό χώρα κάτω από αυτό το φυσικό στέγαστρο να περνάνε η να σταθμεύουν ΙΧ αυτοκίνητα, Jeep, Van, ακόμα και φορτηγά.

Η καρυδιά στον χώρο στάθμευσης.
Μια μεγαλόσωμη ποικιλία καρυδιάς μπορούμε να φυτέψουμε πολύ αποδοτικά και στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων μας.
Π.χ. Μια Καυκασιανή καρυδιά αφήνοντας 5+ μέτρα σκιά το κάθε δένδρο έχουμε 10 μέτρα απόσταση μεταξύ των κορμών τους αν τοποθετήσουμε δυο καρυδιές στον χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας, με αδιατάρακτη σκιά ανάμεσα τους όλες τις ώρες της ημέρας.
Οι λύσεις εδώ είναι πολλές. Αρχικά λόγο της μεγάλης σκιάς που κάνει μια μεγαλόσωμη καρυδιά όπως η Καυκασιανή, μας αφήνει και μεγάλο χώρο ανάμεσα στην σκιά των δένδρων και τους κορμούς τους. Έτσι η φυτέψει της καρυδιάς διευκολύνει πολύ την στάθμευση των αυτοκινήτων υπό σκιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας ότι όλες οι ποικιλίες της καρυδιάς ρίχνουν τους καρπούς τους και η περίοδος αυτή δεν είναι κατάλληλη για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα ακριβώς από κάτω από τις καρυδιές μας, αλλά να εκμεταλλεύονται την σκιά που κάνει το δένδρο γύρω του και όχι ακριβώς από κάτω από τα φύλα του. Μια άλλη πολύ καλή εφαρμογή για τον χώρο στάθμευσης είναι που μπορεί να προστατεύει τα ακριβά σκίαστρα που μπορεί να έχουμε τοποθετήσει στον χώρο στάθμευσης. Για παράδειγμα τα περισσότερα σκίαστρα για χώρους στάθμευσης έχουν πλαστική στέγη η οποία είναι ιδιαίτερα ευπαθής στις ακτίνες του ήλιου. Η καρυδιά προστατεύει τα σκίαστρα αυτά ώστε να βρίσκονται υπό σκιά και δροσιά τόσο αυτά όσο και τα αυτοκίνητα μας. Αυτό χαρίζει μεγάλη διάρκεια ζωής για τα σκίαστρα καθώς και για το χρώμα αλλά και τον εσωτερικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου μας.

Επίσης είναι εύκολο πολύ να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο στέγαστρο χρησιμοποιώντας απλά και μόνο ένα πανί το οποίο μπορούμε ν απλώσουμε ανάμεσα σε 4 καρυδιές και να το δέσουμε στους κορμούς τους.

Οι λύσεις αυτές μας προστατεύουν και την περίοδο του φθινοπώρου που οι καρυδιές μας ρίχνουν τους καρπούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr