Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αν οι άνθρωποι δεν φροντίζουν τα δένδρα σύντομα θα βρεθούν σ ενα κόσμο που δεν θα έχει ανθρώπους.


Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που εμφανίζεται σε διάφορα μπλογκ δίνει ενα ωραίο μήνυμα σε όλους μας.



Η μετάφραση είναι περίπου η εξής:
Αν οι άνθρωποι δεν φροντίζουν τα δένδρα σύντομα θα βρεθούν σ ενα κόσμο που δεν θα έχει ανθρώπους.

Είναι ενα εκπληκτικό μήνυμα προς όλους.

Γιατί σήμερα πίσω απο τα δένδρα υπάρχει πολύ κοροϊδία και εκμετάλλευση.

Ενα μήνυμα για όσους πάνε για δενδροφύτευση και στην συνέχεια δεν ξαναεπισκέπτονται να ποτίσουν τα δένδρα που φύτευσαν η έστω να δουν την εξέλιξη της δενδροφύτευσης μετα απο κάποιο διάστημα.
Είναι διαπιστωμένο ότι πολλά απο τα δένδρα που φυτεύονται ξεραίνονται σε λίγες μέρες λόγο ανύπαρκτης υγρασίας στις γυμνές απο δένδρα περιοχές.

Υπάρχουν σκληρά δένδρα -όπως ευκάλυπτοι, καρυδιές κα- τα οποία πολλά δασαρχεία τις αγνοούν ενω σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερα απο τα πεύκα.

Δεν είναι ενα δένδρο για όλες τις δουλειές, αλλά το να φυτεύουμε ότι νάνε όπου νάνε πάλι δεν είναι το καλύτερο.

Πρέπει να εχουμε στοιχειώδεις γνώσεις για να φυτεύουμε αυτό που μπορεί να ευδοκιμήσει στον κάθε τόπο.

Αντίστοιχα θα είναι και τα οφέλη που θ αποκομίσει ο άνθρωπος, που θ αποκομίσουμε ολοι μας, καθώς και οι επόμενες γενιές απο την φύτευση των δένδρων.

Απλά πηγαίνουμε κάτω απο πεύκα το καλοκαίρι και αντίστοιχα κάτω απο καρυδιές και βλέπουμε την διαφορά.

Υπάρχουν λοιπόν παραγωγικά δένδρα και ωφέλημα σε πολλά για όλους όπως οι καρυδιές που μας δίνουν δροσιά, μεγάλες ποσότητες οξυγόνου, τροφή, ξυλεία κ.α. γιατί λοιπόν να μην κοιτάμε που μπορούμε να φυτεύουμε τέτοια δένδρα;

Μικρά δένδρα όπως θάμνοι και πικροδάφνες, χρήσιμα είναι αλλά δεν μπορούν να δώσουν αρκετή ενέργεια στους ανθρώπους και τον πλανήτη όπως δεν μπορούν να μας θρέψουν πολύ μικρές δόσεις (σφινάκια) τροφής.

Το μεγάλο μέρος του πλανήτη που παραμένει ασκεπής απο δένδρα επίσης είναι ενα πρόβλημα για τον ίδιο τον πλανήτη.

Στην νότια Αφρική επίσης δεν φροντίζουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους φτιάχνοντας τους πηγάδια και δεξαμενές νερού και μηχανήματα για να καλλιεργούν την γη, να φτιάχνουν τα ρούχα τους κ.τ.λ.
Αντίθετα τους δίνουμε όπλα, εμβόλια και φαγητό για να ζήσουν για μια μέρα...μπορούμε να τους ταΐζουμε όλη μας την ζωή; Αλλά ενα πηγάδι που μπορεί να τους φτιάξουμε θα είναι για όλη τους την ζωή για πολλούς ανθρώπους και πολλές γενιές. Θα βρίσκουν καθαρό νερό για την τροφή τους και θα καλλιεργούν με αυτό μόνοι τους την τροφή τους. Αντίθετα ενω γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν απο αρρώστιες που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο μολυσμένο νερό που πίνουν απο τα λίγα στάσιμα και βουρκιασμένα νερά, εμείς τους κάνουμε εμβόλια χωρίς ν αλλάζουμε την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα.

Το νερό το δώσανε και οι εκεί κυβερνήσεις για εκμετάλλευση σε ξένες η ντόπιες εταιρείες και το κάνανε ελεγχόμενο εμπόρευμα αντι για αγαθό της φύσης που είναι στην πραγματικότητα.

Το βάλανε στο χρηματιστήριο σαν εμπόρευμα και φτιάξανε μεγάλες αμερικάνικες και διεθνείς τράπεζες αμοιβαία κεφάλαια που λειτουργούν κερδοσκοπικά πάνω σ αυτό δίνοντας οφέλη στους μετόχους τους απο την έλλειψη του καθαρού νερού.

Μηνύματα του είδους: Οι πόλεμοι στο μέλλον θα γίνονται για το νερό ίσως μας ετοιμάζουν γι αυτό που έρχεται και είναι κακό, πολύ κακό για όλους και ντροπή για το ανθρώπινο γένος.

Σε αρκετές περιοχές της Αμερικής απαγορεύουν να κρατάς τα νερά της βροχής και να τα χρησιμοποιείς...Οι προφάσεις τους ανόητες όπως ανόητοι είναι και αυτοί που συλλαμβάνουν τέτοιες ανοησίες.
Τους νόμους αυτούς υπογράψανε και οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα για να μας δείξουν ότι αυτοί που κυβερνούν την Αμερική ίσως κυβερνούν και την Ελλάδα.

Τα δένδρα και τα φυτά πλέον αρχίζουν να μην ανήκουν στην φύση αλλά σε συγκεκριμένες εταιρείες και απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους απο τους ανθρώπους, όπως και απαγορεύεται να φυτεύεις ότι νομίζεις ότι σου χρειάζεται.

Οι ασθένειες που τα τελευταία χρόνια εξαφάνισαν πολλές παλιές ποικιλίες ωφέλιμων για τον άνθρωπο δένδρων και ανάγκασαν τα εναπομείναντα να εξαρτώνται απο συγκεκριμένα φάρμακα για να ζήσουν περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κατασκευάσθηκαν σε εργαστήρια παρά ότι τα έφτιαξε η φύση για να αυτοκτονήσει.

Το ρητό "Δώσε σε έναν άνθρωπο ενα ψάρι για να τον σώσεις μια μέρα, μάθε τον να ψαρεύει για να του σώσεις την ζωή" το διαφήμιζε μεγάλη  τράπεζα ότι το είπε εβραίος φιλόσοφος...τους αρέσει αλλα δεν το εφαρμόζουν.
Δεν είναι μόνο να λέμε λόγια για εντυπωσιασμό, πράξεις θέλει ο πλανήτης και η ανθρώπινη επιβίωση.

Γιατί ασφαλώς δεν έχουν οι ξυπόλυτοι, φτωχοί άνθρωποι της Αφρικής τα χρήματα για να αγοράσουν τα πανάκριβα όπλα τους, κάποιοι τους τα δίνουν για να έχουν τον έλεγχο στην χώρα τους και να κλέβουν το πλούτο τους;
Το παρακάτω άρθρο τα λέει όλα:
Δεν ξέρουμε, αλλά δεν έχει και σημασία, όπως και δεν έχει σημασία το ποιος είπε ενα ρητό, αλλά τι ειπώθηκε και αν το εφαρμόζουμε.

Ετσι λοιπόν δεν έχει αξία η δενδροφύτευση με τις τυμπανοκρουσίες και τα ΜΜΕ, υπάρχουν άνθρωποι ήρωες που βλέπουν ενα μέρος κατάλληλο για να φυτέψουν κάποια δένδρα και το κάνουν αυτό, φροντίζοντας τα να μεγαλώσουν όταν άλλοι άνθρωποι φροντίζουν απλά σκύλους και γάτες...

Ασφαλώς ο πλανήτης χρειάζεται και μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους πληθυσμούς και τα είδη που έχει αλλά αν δεν φροντίσουμε τα δένδρα που είναι πηγή ζωής δεν θα υπάρχει στο μέλλον χώρος στον πλανήτη ούτε για τους σκύλους και τις γάτες όπως δεν θα υπάρχει και για τους ανθρώπους.

Χρειάζεται πρώτα απο όλα περισσότερη ενημέρωση για τον κύκλο της ζωής και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των μεγάλων πλούσιων, ωφέλιμων και δραστήριων δένδρων, όπως την καρυδιά, στην υγεία του πλανήτη και του βιολογικού κύκλου που χαρίζει υγεία στην γη και τους κατοίκους της.

Ο κόσμος σήμερα παρά τον ποταμό της πληροφορίας στερείτε γνώσης και παιδείας σε ουσιαστικά για την ζωή του και την ανάπτυξη του θέματα.

Το πρόβλημα σήμερα είναι η ανθρώπινη απληστία που καταστρέφει τα πάντα...

Πλούσιοι άνθρωποι της γης σήμερα, υποχείρια της απληστίας τους, εκμεταλλεύονται αυτό το προαναφερόμενο και γνωστό γεγονός ότι σε ολόκληρη την γη ελαττώνονται τα δάση απο μεγάλα δένδρα που χαρίζουν, δροσιά, ζωή, νερό και τροφή στον πλανήτη και αντί να φυτεύουν τις άγονες περιοχές της Αφρικής που ερημοποιούνται φρόντισαν και δέσμευσαν και τα λίγα δάση που απέμειναν ζητώντας λήτρα απο τους κατοίκους της γης για ν αναπνεύσουν το οξυγόνο που παράγεται...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ, ΚΟΙΤΑΩ ΨΗΛΆ, ΚΟΙΤΑΩ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ).

Μπέρδεψαν το κοιτώ να γίνομαι καλύτερος και το έκαναν κοιτώ να γίνομαι πλουσιότερος, αδιαφορώντας αν αυτό γίνεται στερώντας το φαγητό και την ζωή του άλλου.

Αν λοιπόν αδιαφορούμε στην ουσιαστική ανάπτυξη των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με ωφέλημα δένδρα, την φροντίδα του δάσους και γενικά δεν αφιερώνουμε σ όλη μας την ζωή καθόλου χρόνο γι αυτό που μας δίνει ζωή και μέλλον, τότε είμαστε καταδικασμένοι να μην εχουμε μέλλον.

Το ίδιο το δάσος αναζωογονείται με την κοπή και το αραίωμα των δένδρων πράγμα που αγνοούν οι περισσότεροι στην Ελλάδα και φτάνουμε στο σημείο ν απαγορεύεται παντελώς η κοπή των δένδρων.

Σήμερα πρώτα απ όλα υπάρχει έλλειψη παιδείας γιατί απο εκεί ξεκινάνε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr