Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κιμάς με καρύδια: Γευστική και θρεπτική συνταγή μαγειρικής


Μαγειρική με καρύδια.

Τα καρύδια δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται με αλκοολούχα ποτά αλλά να συμμετέχουν ενεργά στην τροφή μας, όπως γίνονταν πάντα και όπως γίνεται σήμερα σε πολλές χώρες που παράγουν καρύδια.

Τα καρύδια ταιριάζουν πολύ με τον κιμά και συνιστούμε να τα δοκιμάσετε κάνοντας τους δικούς σας συνδιασμούς.

Δίνουν μια πολύ πιο ευρεία γεύση, χαμηλώνουν την έντονη γεύση του κρέατος στον κιμά και τον ενισχύουν με ωφέλημα θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τρίμα απο καρυδόψιχα στον κιμά κατα το μαγείρεμα.

Καλό είναι το τρίμα των καρυδιών (αλεσμένη καρυδόψιχα σε μικρά κομματάκια) να το φτιάξουμε την ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε ώστε να διατηρήσει το πλούσιο, λεπτό άρωμα του καρυδιού.


Σας προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε σε μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, μουσακά κ.τ.λ. την πολύ εύκολη προσθήκη αλεσμένης καρυδόψιχας μέσα στον κιμά.

Την αναλογία θα την βρείτε εσείς και ποικίλει ανάλογα με το πόσο έντονος είναι ο κιμάς που χρησιμοποιείτε καθώς και το είδος του.

Πάντως καλό είναι να ξεκινήσετε προσθέτοντας 1/3 αλεσμένη καρυδόψιχα στον αντοίστοιχο κιμά και να τα ψήσετε μαζί.

Υπάρχουν μάλιστα και συνταγές κιμά που δεν έχουν καθόλου κρέας και αποτελούνται απο σόγια, καρύδια και αμύγδαλα. Ενδέχεται όμως επειδή αυτές είναι τελείως διαφορετικές γεύσεις, σε κάποιους να μην αρέσουν.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην παρακάτω συνταγή η οποία δείχνει πως φτιάχνουμε κιμά χωρίς καθόλου κρέας:
http://365vegandays.wordpress.com/2012/02/20/μακαρόνια-με-κιμά/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr