Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Καρυδιές Καλιφόρνιας, ΠΟΙΚΙΛΙΑ: CHANDLER (Τσάντλερ)

Καρυδιές Καλιφόρνιας, ΠΟΙΚΙΛΙΑ:    CHANDLER (Τσάντλερ)

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Καλιφόρνια.

Διασταύρωση Pedro x UC 56 - 224

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Πανεπιστημιο DAVIS Καλιφόρνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΟΥ της Καρυδιάς CHANDLER
Καρποφορία: Πλαγιόκαρπη με μεγάλο βαθμό πλαγιοκαρπίας (90%)

Μορφη κόμης: Ημιπλαγιόκλαδη

Ζωηρότητα βλάστησης: αδύνατη έως μέση

Έναρξη βλάστησης: 6/4 ( μεσοόψιμη)

Εποχη ανθοφορίας θηλέων (έναρξη-ληξη): 27/4-9/5

Εποχη ανθοφορίας ιούλων (έναρξη-ληξη): 18/4-29/4

Χαρακτηρισμός ανθοφορίας: πρώτανδρη

Εποχη ωρίμανσης καρπού: 28/9 - 6/10.

Ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία: Πολύ γρηγορη, εμφάνιση πρώτων καρπών από τον πρώτο χρόνο.

Ταχύτητα εμφάνισης Ιούλων: Γρηγορη (συνηθως στον 4ο χρόνο)

Είσοδος της Καρυδιάς CHANDLER στην πληρη καρποφορία: 10 έτος

Παραγωγικότητα: Μεγάλη έως πολύ μεγάλη

Ευαισθησία στη βακτηρίωση: πολύ μικρη, παρ' ότι θεωρείται ευαίσθητη.

Ευαισθησία στην ανθράκωση: Ελάχιστη.

Προσβολές από καρπόκαψα: Απαιτείται καταπολέμηση

Επικονιαστές: Κύριοι (4%): Franquette η Fernette. Συμπληρωματικοί
Meylannaise η Rond de Montignac η Fernor.

Σχάση περικαρπίου: πολύ καλη Αντοχη καρπού στο ηλιόκαυμα: πολύ καλη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ της Καρυδιάς CHANDLER
Σχημα καρυδιού με κέλυφος: Επίμηκες κοντό
Εμφάνιση καρυδιού με κέλυφος: Πολύ Καλη, πολύ ελκυστικη
Μέσο βάρος καρυδιού με κέλυφος: 11,5 έως 13 g
Συγκόλληση βαλβίδων κελύφους: σχετικά αδύνατη
Ποσοστό ψίχας της Καρυδιάς CHANDLER: 48% - 52%
Χρωματισμός ψίχας: Πολύ ανοικτόχρωμος, ελκυστικός., κατηγορία Extra

Ποιότητα ψίχας: Καλη

Αποχωρισμός ψίχας από το κέλυφος: Εύκολος

ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ της Καρυδιάς CHANDLER
Ποικιλία μεγάλης αξίας, παραγωγικη, πλαγιόκαρπη, ημιόψιμη, υπερτερεί όλων των άλλων στον ανοικτόχρωμο χρωματισμό της επιδερμίδας της ψίχας και στην ελκυστικη εμφάνιση του κελύφους.
Η Καρυδιά CHANDLER είναι κατάλληλη για ημιορεινές και πολλές ορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται έως τις 12 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr