Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Καρυδιές Καλιφόρνιας. ΠΟΙΚΙΛΙΑ: GUSTINE (Γκουστίν)

Καρυδιές Καλιφόρνιας. ΠΟΙΚΙΛΙΑ:    GUSTINE (Γκουστίν)

ΚΑΤΑΓΩΓΗ Καρυδιάς: Καλιφόρνια.

Διασταύρωση Καρυδιάς:  Waterloo x Payne

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Καρυδιάς GUSTINE: Πανεπιστημιο DAVIS Καλιφόρνια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΔΡΟΥ
Καρποφορία Καρυδιάς GUSTINE: Πλαγιόκαρπη με μεγάλο βαθμό πλαγιοκαρπίας (85 -90%)
Μορφη κόμης: Πλαγιόκλαδη
Ζωηρότητα βλάστησης: σχετικά αδύνατη
Έναρξη βλάστησης: Πρώιμη, 24/3
Εποχη ανθοφορίας θηλέων (έναρξη-ληξη): 15/4 έως 26/4
Εποχη ανθοφορίας ιούλων (έναρξη-ληξη): 7/4 έως 17/4

Χαρακτηρισμός ανθοφορίας: πρώτανδρη

Εποχη ωρίμανσης καρπού: 20/9 έως 28/9

Ταχύτητα εισόδου στην καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: πολύ γρηγορη - πρώτοι καρποί από τον πρώτο χρόνο φύτευσης

Ταχύτητα εμφάνισης Ιούλων: γρηγορη (συνηθως στον 3ο και οπωσδηποτε στο 4ο χρόνο)
Είσοδος στην πληρη καρποφορία της Καρυδιάς GUSTINE: 10 έτος

Παραγωγικότητα της Καρυδιάς GUSTINE: Πολύ καλη

Ευαισθησία στη βακτηρίωση: αρκετά ευαίσθητη, γενικά θεωρείται ευαίσθητη ποικιλία.

Ευαισθησία στην ανθράκωση: Μέση

Προσβολές από καρπόκαψα: Απαιτείται καταπολέμηση

Επικονιαστές: Pedro, Hartley, Chandler

Σχάση περικαρπίου: Δύσκολη και χρειάζεται προσοχη να μην καθυστερησει η συγκομιδη, γιατί ο καρπός ωριμάζει και αποκολλάται εσωτερικά από το περικάρπιο πριν αυτό παρουσιάσει εξωτερικά σχισίματα.

Αντοχη καρπού Καρυδιάς GUSTINE στο ηλιόκαυμα: Ευαίσθητη

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΥ Καρυδιάς GUSTINE
Σχημα καρυδιού με κέλυφος: ωοειδές
Εμφάνιση καρυδιού με κέλυφος: καλη
Μέσο βάρος καρυδιού με κέλυφος: 11 έως 12 g
Συγκόλληση βαλβίδων κελύφους: αρκετά ισχυρη
Ποσοστό ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: 48 - 52%

Χρωματισμός ψίχας: Λευκοκίτρινος, κατηγορία I

Ποιότητα ψίχας Καρυδιάς GUSTINE: καλη

Αποχωρισμός ψίχας από το κέλυφος: Εύκολος

ΑΓΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ Καρυδιάς GUSTINE
Πολύ παραγωγικη πρώιμη ποικιλία, ευαίσθητη όμως στη βακτηρίωση και στο ηλιόκαυμα του καρπού, κατάλληλη σαν κύρια ποικιλία για πεδινές και ημιορεινές περιοχές όπου ο τελευταίος εαρινός παγετός σημειώνεται μέχρι 27 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr