Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Καρύδια: Πώς να επιλέξετε και να αποθηκεύσετε τα καρύδια

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε καρύδια από την ελεύθερη αγορά. Αρχικά καλό θα ήταν και είναι και η πρόταση μας, να αγοράζεται τα καρύδια απευθείας από τον παραγωγό που ξέρετε ότι δεν έχουν υποστεί κάποια κατεργασία ώστε να μένουν φρέσκα μέχρι να πουληθούν.

Όταν έχετε σκοπό να αγοράσετε καρύδια ολόκληρα στα οποία έχει αφαιρεθεί το  κέλυφος τους, να επιλέξετε εκείνα που αισθάνεστε πιο βαριά σε σχέση με υπόλοιπα που βρίσκονται σε ίδιου μεγέθους συσκευασία. Αν επιλέξετε καρύδια με το κέλύφος τους, το κέλυφος τους δεν πρέπει να έχει ραγίσει και πρέπει να έχει διατηρηθεί καθαρό. Ο λόγος είναι γιατί πολλές φορές αυτό αποτελεί ένα σημάδι στο ότι μπορεί να έχει αναπτυχθεί μούχλας στο εσωτερικό του κελύφους δηλαδή στο καρύδι. Αυτό καθιστά τα καρύδια αυτά μη ασφαλή για κατανάλωση.

Καρύδια με κέλυφος είναι εν γένει διαθέσιμα σε προ-συσκευασμένα χύμα μέσα σε διάφορα δοχεία. Ακριβώς όπως με οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα που μπορείτε να αγοράσετε χύμα από τον παραγωγό στην επαρχεία. Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι που περιέχουν τα καρύδια είναι καλυμμένοι  και δεν επιτρέπουν την είσοδο αέρα. Επίσης βεβαιωθείτε ότι το κατάστημα διαθέτει ένα καλό κύκλο εργασιών του προϊόντος ο οποίος να μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη φρεσκάδα στα καρύδια που διαθέτει. Είτε αγοράζουμε καρύδια χύμα ή συσκευασμένα σε κάποιο δοχείο καλό θα ήταν να αποφεύγαμε εκείνα που μοιάζουν ελαστική ή ζαρωμένα εξωτερικά. Αν είναι δυνατόν να μυρίσουμε τα καρύδια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι δεν βγάζουν κάποια δυσάρεστη οσμή.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα λιπαρά που διαθέτουν τα καρύδια, τα κάνει να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποθήκευση τους. Καρύδια χωρίς κέλυφος πρέπει να αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο και να τοποθετούνται στο ψυγείο αυτό θα κρατήσει φρέσκα για έξι μήνες, διαφορετικά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στην κατάψυξη όπου θα μείνουν φρέσκα για ένα έτος. Καρύδια με κέλυφος θα πρέπει κατά προτίμηση να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Αυτό όμως δεν είναι απαρέτητο αν και εφ 'όσον τα κρατάμε σε ένα δροσερό, ξηρό και σκοτεινό περιβάλλον αυτά θα παραμείνουν φρέσκα μέχρι και έξι μήνες.
   
Πηγή:
http://walnutsweb.com/walnuts/How+to+Store+and+Select+Walnuts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr