Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρύδια ως κορυφαίος ξηρός καρπός, παρέχοντας υψηλότερο επίπεδο ποιότητας αντιοξειδωτικά

Το αποτέλεσμα της νέας μελέτης που παρουσιάστηκε στην Εθνική Συνάντηση & Έκθεση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας διαπίστωσε ότι τα καρυδιά (άσπαστα) έχουν υψηλότερο επίπεδο της ποιότητας των αντιοξειδωτικών σε σχέση με οποιουδήποτε άλλο είδους ξηρού καρπού.
Ασφαλώς έχουν σημασία και πολλοί παράγοντες όπως η διατροφή του καρυδιού το οποίο συγκρίνουμε γιατί άλλη ποσότητα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών έχουν τα καρύδια που αγοράζουμε από τα Ελληνικά χωριά κατευθείαν από τους παραγωγούς και άλλη αυτά που έχουν καλλιεργηθεί με χημικά και λιπάσματα στις Αμερικάνικες φάρμες.
Όχι μόνο αυτό, τα καρύδια παρέχουν άφθονη και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη η οποία είναι απαραίτητη καθημερινά για την ανάπλαση των, λάβετε υπ οψιν μας ότι ενώ η φυτικές πρωτεΐνες είναι απαραίτητες στην διατροφή μας εν τούτοις κάνουμε μεγάλη κατανάλωση υδατανθράκων και ελάχιστων πρωτεϊνών.
Ο κατάλογος με τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά των καρυδιών είναι μεγάλος  προσφέρει μια απόλυτα ισορροπημένη ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Τα καρύδια περιέχουν επίσης υγιεινά πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τις πιθανότητες για μια θανατηφόρο απόφραξη αρτηρίας επειδή διαθέτουν μικρές πυκνές οξειδωμένης LDL χοληστερόλης. Προσθέτοντας μια χούφτα καρύδια στην καθημερινή διατροφή μας μπορεί να μας εφοδιάσει με πολλές από τις βασικές αντιοξειδωτικές ουσίες, μπορεί επίσης να αποκρούσει τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Δρ Joseph Vinson πραγματοποίησε μία ανάλυση που έδειξε ότι τα καρύδια παρέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά στο σώμα από άλλους ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα, τα πεκάν και τα φιστίκια. Σημειώνει ότι «Μια χούφτα καρύδια περιέχει σχεδόν διπλάσια αντιοξειδωτικά σε σχέση με μια ισοδύναμη ποσότητα οποιουδήποτε άλλου ξηρού καρπού που καταναλώνεται συνήθως. Αλλά, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν τρώνε πολλά καρύδια έως και καθόλου. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να τρώνε περισσότερο καρύδια ως μέρος της υγιεινής τους διατροφής.» Ένα δέντρο καρυδιάς ή οποιουδήποτε άλλου ξηρού καρπού, όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι είναι από τα τρόφιμα που μας προσφέρει η Μητέρα Φύση τα οποία έχει φροντίσει να είναι τέλεια συσκευασμένα, παρέχοντας ένα σύμπλεγμα φυσικών ενζύμων και των θρεπτικών ουσιών που προάγουν την υγεία του ανθρώπου.

Αυτή η ανάλυση της έρευνας σε σύγκριση με τα καρύδια και εννέα άλλα είδη καρπών με κέλυφος τα οποία κατατάσσονται μεταξύ των στοιχείων που έχουν υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Καρύδια βρέθηκαν να είναι από 2 έως 15 φορές πιο ισχυρά  σε βιταμίνη Ε από την άποψη της αντιοξειδωτικής ικανότητας τους. Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την ικανότητά της να προσφέρει καλύτερη καρδιαγγειακής υγείας και να μειώνει τα επικίνδυνα επίπεδα των μικρών σωματιδίων LDL χοληστερόλης. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι είναι σημαντικό να τρώτε καρύδια μη κατεργασμένα με τη φυσική τους μορφή, χωρίς θέρμανση ή ψήσιμο τα οποία υποβαθμίζουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του.

Ο Δρ Vinson διαπίστωσε ότι, παρά το γεγονός ότι τα καρύδια αποτελούν ισχυρή αντιοξειδωτική και θρεπτική ουσία που παρέχονται και από άλλους ξηρούς καρπούς τα διάφορων δέντρων, σε γενικές γραμμές τα καρύδια και οι άλλοι ξηροί καρποί αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 8% της ημερήσιας αποζημίωσης σε αντιοξειδωτικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό πιθανώς να οφείλεται σε παραπληροφόρηση σχετικά με τις θερμίδες και το λίπος που περιέχουν τα καρύδια και οι άλλοι ξηροί καρποί που κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών. Η έρευνα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών δεν οδηγεί σε υπερβολικό βάρος και παρέχει μια αίσθηση του κορεσμού του ανθρώπου από φαγητό. Τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά που παρέχονται από τα καρύδια και τους ξηρούς καρπούς προωθούν της καρδιαγγειακή υγεία και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν δραματικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Η ανάλυση έδειξε ότι αν καταναλώνεις μόνο 7 καρύδια κάθε μέρα αρκούν για να ενισχύσουν την υγεία του ανθρώπου. Συνιστάτε να τρώτε καρύδια στη φυσική τους μορφή, άψητα, μη επεξεργασμένα γιατί σε αυτή τη μορφή τους διατηρούν με  γενναιοδωρία όλα τους τα ένζυμα, τα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Αναφορές του άρθρου:
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-03/acs-wat030911.php
http://www.medicalnewstoday.com/articles/220362.php
http://www.lef.org/news/LefDailyNews.htm?NewsID=10944&Section=Nutrition
http://www.naturalnews.com/032139_walnuts_antioxidants.html # ixzz1lylufvTr

Πηγή:
http://www.naturalnews.com/032139_walnuts_antioxidants.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr