Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Φύτεμα καρυδιάς

Καρυδιές είναι ελκυστικά φυλλοβόλα δέντρα που προσφέρουν σκιά σε όλη φυλλώδη τα καρύδια καλοκαίρι και το φθινόπωρο νόστιμα. Αν και φύτευση ενός καρυδιού δεν είναι ο πιο γρήγορος ή πιο αξιόπιστος τρόπος για να αυξηθεί η καρυδιά, φυτεύοντας ένα καρύδι απαιτεί πολύ λίγη προσπάθεια, δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Aν είναι επιτυχής, τα καρύδια που θα παράγει η νέα καρυδιά θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά όπως το ευχάριστο δέντρο γονέα από όπου πήραμε το σπόρο.
       
Βήματα που ακολουθούμε για να φυτέψουμε μια καρυδιά

1.        Συλλέξτε καρύδια από ένα υγιές δέντρο καρυδιάς, το συντομότερο μετά την πτώση καρπών από το δέντρο το φθινόπωρο. Εάν τα καρύδια είναι μαύρα, πρέπει να ξεπλυθούν αμέσως με κρύο νερό. Ξεπλύνετε τα καρύδια σε ένα γεμάτο νεροχύτη με κρύο νερό. Απορρίψτε τα καρύδια που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, τα καρύδια αυτά είναι κούφια άρα δεν θα είναι βιώσιμα και δεν κάνουν για φύτεμα.
      
 2.        Γεμίστε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με υγρή άμμο, μετά θάψτε δύο με πέντε καρύδια σε τουλάχιστον 3 πόντους βαθιά στην άμμο. Τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο και αφήστε το για 120 ημέρες. Βρέξτε ελαφρά την άμμο αν την αισθάνεστε ξηρή. Η ψύξη των σπόρων είναι μια διαδικασία που ονομάζεται «διαστρωμάτωση». Η διαδικασία αναπαράγει τον φυσικό κύκλο του καρυδιού, στον οποίο τα καρύδια μετά που θα πέσουν από το δέντρο το φθινόπωρο και να παραμείνει στο έδαφος καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα πριν βλαστήσουν την άνοιξη.
       
3.        Φτυάρι η περιοχή φύτευσης σε βάθος 8 έως 10 ίντσες. Επειδή καρυδιές αναπτύσσουν μεγάλες ρίζες και είναι δύσκολο να μεταμοσχευθεί, είναι καλύτερο να φυτευτούν τα καρύδια σε μια μόνιμη θέση.

4.        Φυτέψτε τα καρύδια σε προετοιμασμένο έδαφος. Φυτέψτε κάθε καρύδι 2 πόντους βαθιά από την επιφάνεια. Η απόσταση μεταξύ των καρυδιών πρέπει να είναι περίπου 1 μέτρο.

5.        Πρέπει να ποτίζουμε τους σπόρους καρυδιάς τακτικά και να κρατηθεί το χώμα σταθερά υγρό μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι. Μετά από τη βλάστηση, το πότισμα θα γίνεται μόνο όταν το χώμα γίνεται ξηρό. Αφαιρέστε τυχόν ζιζάνια που εμφανίζονται κοντά στην καρυδιά.

6.        Ρίξτε λίπασμα στα σπορόφυτα καρυδιάς στα μέσα Ιουλίου. Περίπου 1/4 του φλιτζανιού λίπασμα ανά δέντρο.

7.        Επιλέξτε το πιο υγείες καρύδι, όταν τα φυτά είναι από έξι έως 12 μηνών. Αφαιρέστε τα υπόλοιπα δέντρα ώστε να κρατήσουμε μόνο αυτό που θέλουμε.


Διαβάστε περισσότερα: eHow.com http://www.ehow.com/how_7896272_grow-walnut-tree-planting-walnut.html # ixzz1mdAqOxyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr