Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Καρύδια: Συνδυασμός Καρυδιών με διάφορα τρόφιμα

Μπορούμε να ανακατέψουμε καρύδια σε γιαούρτι και από πάνω να βάλουμε σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Μπορούμε βέβαια να έχουμε σκέτα καρύδια με μέλι όπως το σερβίρουν πατροπαράδοτα στους γάμους στην Κρήτη και οχι μόνο, κατά την έξοδο από την εκκλησία τα προσφέρουν στους ελεύθερους νέους.
Αναρωτιθίκατε τι συμβολίζει αυτό το έθιμο;

Ένας καλός συνδυασμός είναι να προσθέσουμε τα καρύδια σε υγιείς σοταρισμένα λαχανικά.

Τα καρύδια είναι ένα αγαθό που μπορείς να το απολαύσεις με το πρωινό. Μερικά από τα αγαπημένα μας περιλαμβάνουν κολοκυθάκια με καρυδιά και ψωμί, κέικ με καρύδια και καρύδια με τηγανίτες μήλου.

Καρύδια πουρές, μαγειρεμένα με τις φακές. Βότανα, καρύδια και μπαχαρικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Μπορούμε να προσθέσουμε αρκετό ελαιόλαδο ή έλαιο λιναριού ώστε να επιτύχει καλύτερα το μίγμα.

Προσθέστε τα καρύδια σε σαλάτες.

Προσθέστε τα καρύδια με το αγαπημένο σας κοτόπουλο σαν γέμιση σε αυτό εμπλουτίζοντας και τη συνταγή σας.

Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδια στο ψητό που κάνουμε στο σπίτι. Τα καρύδια ψήνονται σωστά στους 160-170 F (περίπου 75 C) στο φούρνο για 15-20 λεπτά διατηρώντας τα υγιή έλαια που διαθέτουν. Βέβαια επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι καρύδια είναι καλό να τρώγονται άψητα και όχι ξεφλουδισμένα γιατί με αυτόν τον τόπο δεν χάνουν τις θρεπτικές ουσίες τους. 

Ένα παράδειγμα είναι η συνταγή που ακολουθεί για την δημιουργία των γνωστών μπάρων δημητριακών με καρύδια.
Αρχικά ανακατέψτε μαζί: περίπου 1/2 φλιτζάνι μέλι, 3 έως 4 κουταλιές της σούπας γλυκιά μελάσσα, μία κουταλιά της σούπας βανίλια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού με κάθε ένα από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά όπως μπορεί να είναι η κανέλα, το τζίντζερ ή το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε 6-8 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μίγμα. Στη συνέχεια το τυλίγουμε με ένα φύλλο μπισκότων και ψήνουμε στους 275 F (135 C) για 45 λεπτά. Μετά το ψήσιμο το ανακατεύετε με 1/2 έως 1 φλιτζάνι με καρύδια.

Πηγή:
http://walnutsweb.com/walnuts/Walnuts+Quick+Serving+Ideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr