Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της μαύρης και της κλασικής καρυδιάς;

Όταν αγοράζετε τα καρύδια στο κατάστημα, δεν μπορείτε να σκεφτείτε από πού προέρχονται. Στην πραγματικότητα, τα καρύδια από το κατάστημα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά από αυτές που αναπτύσσονται στην πίσω αυλή σας. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε να αγοράζεται τα καρύδια όπως και τα άλλα προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό που δεν έχουν υποστεί καμία κατεργασία. 

Προέλευση

     Η μαύρη καρυδιά προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντίθεση, η κλασική καρυδιά,  προέρχεται από την Ευρώπη, Περσία, Ασίας εως το Ιράν. Η μαύρη καρυδιά μεγαλώνει ακόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως επί το πλείστον άγρια. Η κλασική καρυδιάς αυξάνεται ως επί το πλείστον στο εμπόριο, με περίπου 99 τοις εκατό που παράγονται στο Σαν Χοακίν και κοιλάδες Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Χρησιμότητα

Ενώ τα δύο είδη της καρυδιάς είναι βρώσιμα, η μαύρη καρυδιά τείνει να συλλέγονται για το ξύλο της και τον καρπό της που χρησιμοποιείται για εκχυλίσματα και αρώματα. Τα περισσότερα καρύδια που αγόραζετε στο μπακάλικο τείνουν να είναι κλασικά καρύδια.

Καρυδιά κέλυφος

     Το κέλυφος στην κλασική καρυδιά είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσει σε σχέση με το Αμερικάνικο μαύρο καρύδι, είναι πιο μαλακό με αρκετά πιο λεπτό περίβλημα. Η μαύρη καρυδιά έχει ένα πράσινο κέλυφος που μαυρίζει με τον καιρό. Όχι μόνο αυτό κέλυφος λερώνει τα χέρια και είναι δύσκολο να καθαριστούν από αυτό μετά. Αλλά και το κέλυφος του μαύρου καρυδιού είναι πιο δύσκολο να σπάσει.

Γεύση

     "Η μεγαλύτερη διαφορά", σχολιάζει η Κανάλι Τροφίμων, μεταξύ των μαύρων και τα κλασικά  καρύδια "είναι γεύση." Όπως οτιδήποτε που φυτρώνει άγριο όπως η μαύρη καρυδιά έχει "πιο ισχυρή και ασυνήθιστη γεύση σε σχέση με τα καλλιεργούμενα καρύδια," όπως τα καρύδια από μια κλασική καρυδιά. Είτε η γλυκιά γεύση από τα αγγλικά καρύδια ή το πλούσιο, βαθύ μαύρο καρύδι μπορούν να αποδείξουν γευστικές συνταγές σε σας, ανάλογα με την γεύση που θέλετε.


Διαβάστε περισσότερα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των μαύρων Καρύδια & αγγλικά καρύδια; | EHow.com http://www.ehow.com/facts_7256088_difference-black-walnuts-english-walnuts_.html # ixzz1mdKXXL00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr