Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα καρύδια καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη

 Τα καρύδια αποτελούν μια πλούσια πηγή φυτικών ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα λιπαρά οξέα βρίσκονται επίσης σε κρύο νερό από ψάρια όπως ο σολομός. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο για μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως είναι η κατάθλιψη και οι καρδιακές παθήσεις. Τα καρύδια είναι επίσης φορτωμένα με γάμμα τοκοφερόλη (μια μορφή της βιταμίνης Ε), φυτοχημικά γνωστές ως πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται πλούσια στα καρύδια καιμ κατ επέκταση σε ξηρούς καρπούς έχουν την ικανότητα να μειώνουν το μέγεθος και την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις αναφέρουν ότι ανακάλυψαν στην 239η Πανελλήνια Συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS), που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο ότι "Τα καρύδια πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής διατροφής κάποιου που νοσεί από προστάτη για καλύτερη υγιεινή διατροφή". Ο Paul Davis, Ph.D., ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης, είπε σε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης. "Θα πρέπει να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά."

Περίπου 190.000 άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα που δείχνει ότι η διατροφή είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο ένα ανθρώπο για την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Για παράδειγμα, υπάρχει απόδειξη ότι η κατανάλωση ντομάτας, πίνοντας χυμό ροδιού και τρώγοντας καρύδια μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνο του προστάτη.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα καρύδια μπορούν να καταπολεμήσουν καρδιαγγειακές παθήσεις μειώνοντας τα επίπεδα της ενδοθηλίνης, μια ουσία που αυξάνει τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία. Επειδή οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη που είναι γνωστό ότι έχουν αυξημένα επίπεδα ενδοθηλίνης, έτσι δικαιολογημένα οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Ντέιβις δήλωσαν κατανάλωση καρυδιών μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη και ή τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Η ερευνητική ομάδα του πραγματοποίησαν τη μελέτη σε εργαστηριακά ποντίκια που είχαν προγραμματιστεί γενετικά να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Μια ομάδα των ζώων που έτρωγαν καρύδια περίπου 75 γραμμάρια την ημέρα για μια ανθρώπινη διατροφή (ίσο με περίπου 14 καρύδια με κέλυφος), για δύο μήνες. Ενώ η άλλη ομάδα ελέγχου των ποντικιών δεν έλαβε καμία ποσότητα καρύδιών στη διατροφή τους.

Όταν τα γενετικά επαγόμενη καρκίνοι του προστάτη αναπτύσσονταν στα ζώα που τρέφονταν με καρύδια, οι όγκοι τους ήταν 50% μικρότερη από τα ζώα ελέγχου που τράφηκαν καθόλου με καρύδια. Ενώ και η εξάπλωση του καρκίνου ήταν κατά 30 τοις εκατό πιο αργή σ σχέση με την άλλη ομάδα των ζώων.

Έτσι, τι συνέβαινε στα σώματα των ποντικιών που κατανάλωναν καρύδια? Οι ερευνητές διαπίστωσαν τα ποντίκια που κατανάλωναν καρύδια είχαν χαμηλότερα επίπεδα της ινσουλίνης αυξητικού παράγοντα-1. Αυτό είναι ένα κρίσιμο εύρημα, διότι τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης αυτής θεωρείται ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Για την περαιτέρω διερεύνηση γιατί καρύδια είχαν τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνο του προστάτη? Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την τεχνολογία τσιπ γονιδίων για να παρακολουθούν τις αλλαγές στα επίπεδα των γονιδίων σε όγκους των ζώων καθώς και στο συκώτι αυτών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα καρύδια είχαν σημαντικά ευεργετική επίδραση για τη μείωση τόσο του όγκου του ήπατος αλλά και των γονίδια που είχαν αναμιχθεί για να συμμετέχουν στον έλεγχο της ανάπτυξης των κακοηθών όγκων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.naturalnews.com/028373_walnuts_health_claims.html

http://www.naturalnews.com/027699_walnuts_cholesterol.html

http://www.naturalnews.com/027074_walnuts_cancer_tumors.html

http://www.naturalnews.com/028584_walnuts_prostate_cancer.html # ixzz1mGBgHiFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr