Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα καρύδια βοηθάνε στην μείωση της αρτηριακή πίεση και του στρες

Τα καρύδια και γενικότερα οι ξηροί καρποί σε γενικές γραμμές είναι ένας πολύ καλή διατροφική συνήθεια γεμάτη πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, λίπη και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός να διατηρήσει την καλή υγεία. Και μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας (PSU) επιβεβαιώνει τα προηγούμανα, αφού διαπίστωσε ότι τα καρύδια και το λάδι από καρύδια συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει το στρες και να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως η άλφα λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης, μειώνουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, και την πρόληψη των χρόνιων ασθενειών από την ανάπτυξη μέσα στο σώμα. Έτσι, οι ερευνητές δοκίμασαν αν τα καρύδια βοηθάνε σε κάποιες ασθένειες και ειδικά στην υπέρταση.

Στη μελέτη συμμετείχε μια ομάδα από 22 υγιείς ενήλικες με αυξημένα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων έκαναν δίαιτα ώστε να δουν πώς επηρεάζουν τα τρόφιμα την πίεση του αίματός τους. Παρατήρησαν ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν καρύδια και λάδι τη διάρκεια της μελέτης είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεση του αίματος και χαμηλότερη πίεση που προκαλούνταν από το στρες.

"Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι τα καρύδια και το λάδι από καρύδια μειώνουν την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια του στρες», δήλωσε ο Γ. Sheila ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής της biobehavioral υγείας στο τροφοδοτικό και συγγραφέας της μελέτης. "Αυτό είναι σημαντικό επειδή δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλες τις πιέσεις στην καθημερινή ζωή μας. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η διαιτητική αλλαγή θα μπορούσε να βοηθήσει τους οργανισμούς μας να απομακρύνουν καλύτερα το στρες."

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή των ασθενών βελτίωσε διάταση των αρτηριών και την αγγειακή υγεία. Μαζί, καρύδια και λάδι παρουσίασαν σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς, τη μείωσαν τόσο τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου.

Πηγές της ιστορίας αυτής περιλαμβάνουν:

http://www.healingfoodreference.com/walnuts.html

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-10/ps-wwo100110.php

http://www.naturalnews.com/029955_walnuts_blood_pressure.html # ixzz1mG0EMZdW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να μας κεράστε ένα καφέ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το κάτωθι button η απευθυνθείτε στο μαιλ: index@otenet.gr